maandag 22 augustus 2016

"Courgette-taartje van eigen deeg"

 Stap 1: Deegje maken
100 gram (= 3 grote eetlepels met kop) patentbloem
50 gram boter of margarine (ik gebruik standaard Blue Band)(op kamertemperatuur)
ca 5 gram (= kuiltje in je hand) zout
snufje droge tijm (maar kan natuurlijk ook de verse oregano uit de tuin zijn)
=> boter met vork door bloem, zout en tijm heen prakken; dan ei erdoor prakken en kort met vork tot bal "om-prakken"
=> op keukenpapier leggen en dan tussen twee keukenpapier-vellen met deegrol uitrollen tot rond dun deeg (ter grootte van appeltaart-springvorm)
=> bovenste papier verwijderen en deeg wat eraan blijft hangen met mes afschrapen en gewoon over het deeg heen smeren
=> onderste papier rond afknippen met ca 3 cm extra papier (ivm opstand)
=> even - tot je wilt afbakken - in de ijskast in de springvorm laten opstijven (kan je zeker uren van te voren doen, hoeft niet)

Stap 2: Courgettes en Kaas
=> halve gemiddeld grote courgette met kaasschaaf raspen
=> in max. vier laagjes op deegbodem rond schikken
=> geraspte kaas er (niet té dik) overheen strooien

Stap 3: Eimengsel maken
2 eieren
evt. extra snippertjes tijm
1 eetlepel sour cream
snufjes peper en zout
=> met elkaar vermengen en over deeg, courgettes en kaas verspreiden

Stap 4: Bakken en opdienen
=> in oven op ca 200 graden Celsius in ca 20-25 goudbruin bakken
     (zet taart vrij hoog in de oven zodat bodem echt gaar wordt)
=> (iets) af laten koelen, papier er afhalen en opdienen in puntjes of juist blokjes van 2x2 cm



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wie gaan er deze week?